У Криму зменшилися запаси у водосховищах

У тимчасово окупованому Криму зменшився запас води у водосховищах. Російські гідрологи повідомляють, що це сталося через нібито відсутність опадів на півострові.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер", передає Укрінформ.

"За даними гідрологів, з початком осені в кримських водосховищах зменшилося надходження води: за вересень в них надійшло трохи більш як 2,5 млн кубометрів. При цьому витрачено за місяць – 15,78 млн кубометрів води", – йдеться у повідомленні. Причиною цього, як зазначається, стала відсутність опадів у вересні.

За даними російських гідрологів, найзаповненішими на сьогодні залишаються Ізобільненське водосховище (85% об'єму, або 11,3 млн кубометрів), Загорське (83% об'єму, або 23,2 млн кубометрів) і Сімферопольське (76% об'єму, або 27,4 млн кубометрів). А найменші запаси залишаються у Білогірскому і Тайганському водосховищах: вони заповнені на 32% і 16% від проєктного об'єму.

Читайте також: У Північнокримському каналі майже не залишилося води

Раніше Укрінформ повідомляв, що Білогірське водосховище в тимчасово окупованому Криму до зими може втратити більшу частину корисного об'єму. Це відбувається через те, що росіяни почали посилено скидати воду після спустіння Північнокримського каналу внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.