На псевдовиборах у Криму тиснули на держслужбовців через низьку явку –представництво Президента в АРК

На псевдовиборах у тимчасово окупованому Криму через низьку явку загарбники чинили тиск на держслужбовців. Окрім того, школярів змушували приводити на «голосування» дідусів та бабусь.

Про це повідомило представництво Президента в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що окупанти "вирішити публічно погратись в демократію та організувати чергові псевдовибори 8, 9 і 10 вересня". Для цього на території тимчасово окупованого півострова попередньо створили 22 “виборчі дільниці”. Та "проголосувати" можна було й в дистанційному форматі за наявності відкріплення, попередньо оформленого на російському порталі "держпослуги".

“Але це не врятувало ситуацію із малою явкою “виборців”. Тому маразм окупантів перевершив сам себе, і вони почали обдзвонювати держслужбовців, які проживають на півдні Криму, змушуючи їх взяти участь у “виборах”, - розповіли у відомстві.

Читайте також: У Сімферополі активісти зривають з «виборчих дільниць» і спалюють російські прапори

У представництві додали, що, окрім держслужбовців, тиску зазнали й школярі, яких окупанти змушували приводити на “вибори” бабусь і дідусів. І якщо діти підтвердять “супровід” своїх родичів, їм обіцяли хорошу оцінку в школі

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, що Україна має активізувати зусилля задля визнання голови Центрвиборчкому Росії Елли Памфілової міжнародною злочинницею.