Український католицький університет запускає курс із вивчення кримськотатарської мови

Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету запускає курс із вивчення кримськотатарської мови.

Про це повідомляється у Фейсбуці Інституту релігії та суспільства Українського католицького університету, передає Укрінформ.

«Інститут релігії та суспільства запускає курс з вивчення кримськотатарської мови. 15 лекцій протягом семестру, професійний викладач, ознайомлення з елементами кримськотатарської культури та унікальна екскурсія “мусульманським Львовом” в рамках програми», - йдеться у дописі.

Зазначається, що в рамках курсу передбачена фахова експертиза мовного викладача; сертифікат УКУ, що засвідчує проходження мовного курсу; унікальне вивчення мови в контексті культури та традицій Криму; ексклюзивна екскурсія про мусульманський компонент Львова.

Читайте також: Зеленський: Майбутнє кримськотатарського народу – в Україні

Програма стартує 16 вересня.

Набір до груп здійснюється за двома форматами: наживо або дистанційно

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін доручив Державній службі з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) і Міністерству освіти і науки розробити проєкт правопису кримськотатарської мови на базі латинської графіки до 30 вересня 2024 року.