У ВМС України радять росіянам затопити весь Чорноморський флот, щоб захистити Керченський міст

Росіянам для надійного захисту незаконної споруди у вигляді Керченського мосту краще затопити весь російський Чорноморський флот, що також збереже життя їхнього особового складу.

Про це зазначив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Ураховуючи уроки історії, можу їм порадити повторити тактику одного з їхніх адміралів і затопити одразу весь Чорноморський флот. Здається, це буде кращим рішенням і вирішить одразу багато проблем, принаймні збереже життя їхнього особового складу», - сказав він.

Речник МВС підтвердив притоплення барж біля Керченського мосту, якими росіяни намагаються захистити ту незаконну споруду.

Водночас Плетенчук підкреслив, що аби повністю перекрити акваторію біля мосту, треба закрити судноплавство в тому районі, однак тоді виникне проблема, як РФ грабувати тимчасово окуповані території на Запоріжжі й Донеччині, вивозити звідти українське збіжжя, метал.

Водночас він зауважив, що впродовж останнього місяця росіяни посилили своє прикордонне угруповання навколо мосту.

Читайте також: Керченський міст не був ціллю під час останньої атаки – Буданов

«Керченську протоку охороняє не менше 10 одиниць зараз, це, наприклад, шість катерів і п’ять катерів так званої прикордонної служби РФ – і з півночі, і з півдня. У такий спосіб вони намагаються захистити з моря. Але нагадую, що Керченська протока відноситься до територіальних вод України, і відповідно всі дії РФ в цій акваторії є незаконними», - додав речник ВМС України.

Як повідомлялося, у мережі з’явилися нові супутникові знімки з баржами в районі незаконно збудованого російськими окупантами Кримського мосту, за допомогою яких, ймовірно, хочуть захистити конструкцію від українських морських дронів.