Пошкодження Керченського мосту вплине на забезпечення військ Росії - Британія в ОБСЄ

Пошкодження, яких зазнав незаконно побудований Росією міст через Керченську протоку, матимуть значний вплив на забезпечення військ РФ на півдні України.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це – міст, побудований Росією на території України. Це – міст, який надає Росії ключову логістичну ланку для підтримки своїх сил на півдні України. Це – міст, який відіграє ключову роль у переміщенні важкої військової техніки та обладнання, а також паливно-мастильних матеріалів на південний фронт незаконного вторгнення Путіна в Україну. Відповідно, будь-яке суттєве пошкодження цього мосту майже напевно матиме значний вплив на й без того обмежену здатність Росії підтримувати свої війська, які перебувають під тиском на півдні України", - сказав він.

Стаббс нагадав, що будівництво мосту через Керченську протоку було порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Блінкен про Керченський міст: Україна сама вирішує, як їй захищати свою територію

Британський дипломат додав, що протягом понад 500 днів Путін і військове керівництво РФ "постійно недооцінювали волю, рішучість і мужність українських військовослужбовців та цивільних осіб, які захищають свою Батьківщину від жорстокого і варварського загарбника".

"Ці прорахунки продовжують мати очевидний і стійкий вплив на боєздатність російських військ", - констатував Стаббс.

Читайте також: ISW оцінив наслідки атаки на Кримський міст для логістики росіян на півдні

Як повідомлялося, уночі 17 липня завалилася одна із секцій Керченського мосту. Перед цим пролунав вибух.

У зв’язку з цим у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України нагадали слова керівника відомства Кирила Буданова про те, що Керченський міст – зайва конструкція