На півночі Криму загарбники риють окопи у селах чи на околицях - ЗМІ

У Красноперекопському та Джанкойському районах загарбники риють окопи впритул до сіл чи у самих населених пунктах.

Про це йдеться у проєкті «Крим.Реалії» та «Схеми», передає Укрінформ.

Як зазначається, нові супутникові знімки Planet Labs свідчать, що за пів року російська армія побудувала численні лінії оборони від адмінкордону з материковою Україною до м. Джанкой на тимчасово окупованому півострові.

На супутникових знімках видно, що фортифікації розміщені поблизу і навіть у самих селах Красноперекопського та Джанкойського районів. Приміром, у селах Новоіванівка, Новокримське, через які проходить траса Е-97.

Як зазначив офіцер ЗСУ Євген Лешан, широкі плями ґрунтового кольору на знімках позначають позиції вогневої підтримки росіян – бронетехніку, артилерію і так далі.

«Росіяни ніколи не ставились до людського життя, як до цінності. Тим більше, до життя кримчан, яких вони завжди тримали в якості заручників. Ці люди в небезпеці, населення цих сіл у небезпеці. Якщо йтимуть бойові дії, росіяни будуть їх використовувати як щит. Вони розраховують, що ми не будемо стріляти по позиціях поблизу цих сіл, щоб не постраждали люди», - наголосив Лешан.

Читайте також: Як «Айдар» знищує росіян в окопах на Бахмутському напрямку

Уточнюється , що більшість фортифікацій на півострові зосереджені навколо траси Е-97. Окопи також вириті поблизу Північнокримського каналу.

Як повідомлялося, росіяни можуть вчинити чергову техногенну катастрофу, здійснивши провокації на хімічному заводі "Кримський титан" на тимчасово окупованому півострові.