Правозахисники закликають писати листи кримським політв’язням

Стартувала ініціатива «Листи до вільного Криму», в межах якої можна написати листа незаконно ув’язненим у тимчасово окупованому Криму громадянам України.

Про це 27 квітня повідомив Центр прав людини ZMINA, передає Укрінформ.

«Сьогодні стартує важлива ініціатива з підтримки кримських політв’язнів - “Листи до вільного Криму”. Усі небайдужі громадяни зможуть написати листа незаконно ув’язненим українцям, яких окупаційні адміністрації утримують в окупованому Криму або депортували на територію рф», - йдеться в дописі.

Читайте також: «В окупантів паніка»: Ташева пояснила, чому в Криму побільшало абсурдних вироків

Зазначається, що ZMINA, Представництво Президента України в АРК, PEN Ukraine збиратимуть і передаватимуть листи у місця незаконного утримання кримських політв’язнів.

«Мета ініціативи “Листи до вільного Криму” — нагадати про українських бранців Кремля, продемонструвати, що ними цікавляться та про них турбуються», - наголосили ініціатори акції.

Організатори закликають якомога більше людей долучитися до акції. Адже, як зазначається, велика кількість листів — це також важливий меседж для адміністрацій в’язниць про те, що людину не можна покалічити чи убити, бо про це одразу стане відомо загалу.

Читайте також: У Судаку російські силовики затримали двох кримських татар

Список політв'язнів, яким можна надіслати листи, за посиланням.

Акція триватиме з 27 квітня по 27 травня.

Листи можна надіслати на Email Free.CrimeaUA@gmail.com або за адресою: Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001.

Як повідомляв Укрінформ, менше третини зі 182 кримських політв'язнів наразі знаходиться на території тимчасово окупованого Кримського півострова, усіх інших загарбники депортували до росії.