Заступник постпреда у Криму: росіяни вже будують захисні споруди вглибині півострова

росіяни почали скупчувати свої збройні сили вглибині тимчасово окупованого півострова, адже бояться «прильотів».

Про це ефірі FREEДОМ повідомив заступник постійного представника Президента України в Криму Денис Чистіков.

«Після останніх вибухів активізувалась авіація на території Криму. І це пов'язано, швидше, з необхідністю заспокоїти місцеве населення, в якого з'явились панічні настрої. Фортифікаційні споруди будують вже не лише на узбережжі та адмінкордоні з материковою Україною, а й вглибині Криму, поблизу Феодосії. Скупчення збройних сил рф також спостерігається вглибині Криму - бояться «прильотів», - розповів посадовець.

Читайте також: «Поки є можливість»: у ГУР закликали колаборантів виїжджати з Криму

За його словами, на півострові перебуває велика кількість російських військових, адже Крим для росії – місце зміни особового складу, який виходить із зони бойових дій. Також на окупований півострів підвозять мобілізованих, хоча й не в такій кількості, як раніше.

Щодо мобілізації в Криму Чистіков зауважив, що нова хвиля може розпочатися з 1 квітня.

«За інформацією Меджлісу, більш ніж половину повісток хочуть поширити серед кримських татар. Це роблять з метою тиску, аби змусити їх виїхати з Кримського півострова. Окупанти побоюються, що кримські татари можуть бути основою підтримки для ЗСУ, коли вони заходитимуть на півострів», - пояснив заступник постпреда в АРК.

Читайте також: Заступник постпреда в Криму: росія запускає більше потягів до півострова, ймовірно для евакуації

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ввечері у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. У ГУР Міноборони заявили, що знищено російські крилаті ракети «Калібр НК» під час транспортування залізницею.