У Криму окупанти розпитували кримських татар про дрони

Силовики у Красногвардійському районі окупованого Криму прийшли в будинки до кількох кримських татар, де застерігали їх від участі у масових заходах та запитували, чи бачили вони в небі дрони.

Про це повідомила громадська організація «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«У населеному пункті Жовтневе Красногвардійського району Криму співробітники поліції принесли застереження про заборону на участь у «масових несанкціонованих заходах» кримським татарам», – йдеться в дописі.

Таким чином поліція прийшла до батьків політв'язнів Рустема Емірусеїнова та Арсена Абхаїрова, кореспондента «Кримської солідарності» Куламета Ібраімова, 64-літньої Шадіє Катик, 61-літньої Зери Сативалдієвої та до Юнуса Велієва.

Повідомляється, що всі вони кілька днів тому брали участь у колективному заході, присвяченому річниці затримання трьох кримських татар із «красногвардійської групи».

Читайте також: Земля в обмін на репресії: у Криму поліцейських заохочують до тиску на кримських татар

Застереження також принесли політв'язню Емілю Зіядінову – за місцем проживання його сім'ї у той час, як чоловік уже кілька років перебуває у в'язниці і засуджений до 17 років.

Як зазначається, поліція запитувала, чи бачили вони, «як пролітали якісь дрони чи інші безпілотники над Жовтневим». Також поліцейські застерігали від участі у будь-яких «несанкціонованих масових заходах».

Як повідомлялося, фсб провела обшук у будинку кримських татар у селі Приємне побачення під Сімферополем у зв'язку із пошкодженням залізниці в Бахчисарайському районі.