У Києві до 13 років ув’язнення засудили кримчанина, який воював проти України у складі росармії

Шевченківський районний суд м. Києва визнав винним у держзраді жителя села Мельничне Білогородського району АРК, який воював у складі збройних сил рф.

Як передає Укрінформ, вирок у цій справі опубліковано у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах справи йдеться, що засуджений у травні 2020 року він уклав контракт про проходження військової служби у збройних силах рф. Він проходив військову службу в морській піхоті в Севастополі на посаді старшого навідника мінометної батареї.

Зазначається, що до 21 червня він брав участь у бойових діях проти України.

“На підставі наказів військового командування зс рф виконував бойові завдання щодо здійснення маршу у визначені райони Запорізької та Донецької областей, надання вогневої підтримки для організації оборони підрозділів військ рф під час маршу, ведення бою та перебування у визначених районах. 24 лютого здійснив висадку з великого десантного корабля «Саратов» Чорноморського флоту зс рф на побережжі України біля міста Бердянськ Запорізької області”, - йдеться у вироку.

Також у складі батальйонно-тактичної групи він здійснив марш в район міста Маріуполь, де воював проти Збройних сил України.

Читайте також: Начальниця «пенсійного фонду» на Херсонщині підозрюється у держзраді - ОГП

Його взяли в полон 21 червня під с. Єгоровка Донецької області.

Під час допиту кримчанин розповів, що 2 березня 2022 року він нібито написав відмову від участі в спецоперації, однак ці рапорти далі його командира не пішли.

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавленні волі на строк 13 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму загарбники влаштували первірку готовності до мобілізації, оприлюднивши указ про заборону чоловікам залишати півострів.