В окупованому Криму затримали адвоката Назіма Шейхмамбетова

У тимчасово окупованому Криму після засідання суду у справі щодо Едема Семедляєва співробітники центру «Е» затримали його адвоката Назіма Шейхмамбетова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, Шейхмамбетов був затриманий за частиною 1 статті 20.2.2 КоАП РФ (організація одночасного масового перебування громадян у громадському місці).

У протоколі зазначається, що Шейхмамбетов 26 жовтня 2021 року біля Центрального відділення поліції Сімферополя «добровільно брав участь у масовому одночасному перебуванні громадян в громадському місці з метою вираження підтримки затриманим особам кримськотатарської національності, порушуючи санітарні норми і правила». Зокрема, стверджується, що він перебував на відстані менше метра від «учасників заходу», чим створив загрозу поширення COVID-19.

Читайте також: У Криму «справу» журналіста Єсипенка повернули до «суду» першої інстанції

Шейхмамбетов 26 жовтня 2021 року під час масових затримань кримських татар прибув у відділення поліції для надання юридичної допомоги затриманим. Його ордер на надання юридичної допомоги фігурує в декількох матеріалах справ затриманих того дня.

Як повідомлялося, 26 травня "суд" в окупованому Криму визнав винним адвоката Едема Семедляєва у "дискредитації з збройних сил рф" та засудив його до штрафу у розмірі 75 тисяч рублів за розміщену у Фейсбуці публікацію.