Чубаров звернувся до чоловіків у Криму: Від вас залежить - не стати вбивцею

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримських чоловіків призовного віку і військових у запасі посилати так званих військкомів "за курсом російського корабля".

Про це Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Жителі окупованого Криму - молодь призовного віку і військовозобов'язані, котрі перебувають у запасі! Від вас залежить - не стати вбивцею і не бути вбитим”, - написав Чубаров.

Він порадив співвітчизникам посилати “військкомів” в окупованому Криму “курсом російського військового корабля”.

Крім того, голова Меджлісу нагадав кримчанам, що у разі загрози примусового призову до російської окупаційної армії треба негайно виїжджати через треті країни в Україну.

Раніше повідомлялося, що представництво Президента України в Автономній Республіці Крим підготувало детальну інструкцію, як громадянам України з окупованого півострова можна уникнути мобілізації на війну та врятувати життя, якщо їх вже примусили до участі в бойових діях.

Читайте також: Кримчанам масово пропонують укладати короткострокові контракти з міноборони рф

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 22 квітня ліквідовано вже близько 21 200 російських загарбників.