Чубаров розкритикував «переговорний період» по Криму тривалістю 15 років

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров негативно відреагував на пропозицію про підписання договору між Україною та рф, в якій рекомендується позицію сторін щодо окупованого Криму зафіксувати на наступні 15 років.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Усім, хто погоджується з путіним та іншими російськими бандитами на певний "переговорний період" по статусу Криму тривалістю 15 років, пропонується негайно піти за російським військовим кораблем”, - написав Чубаров.

За його словами, у 2014 році Українська держава не мала ані можливостей, ані сил, ані політичної волі захистити Крим.

“Відповідно, ні кримські татари, ні етнічні українці не могли без виступу української армії самостійно протистояти озброєній російській армії. Але сьогодні, на 8-му році окупації РФ Криму, абсолютно інша ситуація: Збройні сили України та українська політична нація не дозволять нікому (!!!) поступитися жодним метром української території, тим більше Кримом та Донбасом”, - заявив голова Меджлісу.

Як повідомлялося, 29 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів між делегаціями України та росії.

За словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, питання тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму будуть винесені за межі основної частини міжнародного договору про гарантії безпеки України й обговорюватимуться окремо.