В окупованому Криму перед будівлею суду затримали трьох цивільних журналістів

В окупованому Криму затримали трьох цивільних журналістів, які висвітлювали оголошення з відеоконференцзв'язку з Південного окружного військового суду вироків Вадиму Бектемірову та Зекір'ї Муратову.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі співробітники поліції затримали та відвезли у відділення трьох цивільних кореспондентів, які приїхали на винесення вироку політв'язням Зекір'ї Муратову та Вадиму Бектемірову», - йдеться у повідомленні.

Журналісти Алі Сулейманов, Амар Абдулгазієв та Рустем Усеїнов були затримані силовиками без пояснення причин та доставлені до Центрального відділення поліції № 3 м. Сімферополя.

Кореспонденти перебували біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де по відеозв'язку виступали адвокати на оголошення вироку двом кримськотатарським політв'язням — Зекір'ї Муратову та Вадиму Бектемірову.

Читайте також: Двох кримських татар у Росії засудили до 11 років суворого режиму

Наголошується, що підполковник поліції Тітков дав команду забрати камеру у кореспондента Амара Абдулгазієва. Юнак попросив його не чіпати та повідомив, що не робив жодних протиправних дій. Усі затримані журналісти були у медичних масках.

Сам підполковник поліції перебував під час виконання своїх посадових обов'язків без медичної маски. До зали суду активістів не пропустили, тому вони очікували на вихід адвокатів.