Уряд погодив виключення двох кримських ексдепутатів із санкційного списку РНБО

Кабінет міністрів погодив пропозиції щодо виключення двох колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим 6-го скликання із санкційного списку РНБО згідно з рішеннями Шостого апеляційного адміністративного суду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд схвалив на засіданні у середу, 24 листопада, без обговорення.

«У зв’язку набранням законної сили постанов Шостого апеляційного адміністративного суду від 08 червня 2021 року N640/7408/20 та від 29 червня 2021 року N640/7728/20 схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо внесення у додаток 1 до рішення РНБО від 21 червня 2018 року «Про застосування внесення змін до персональних спеціальних економічних інших обмежувальних заходів (санкцій)», ...таких змін: позицію 1590 виключити, позицію 1601 виключити», - йдеться у документі.

Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням РНБО про внесення відповідних змін до санкційного списку доручено поінформувати компетентні органи країн ЄС, США та інших держав з метою розгляду ними питання щодо вжиття аналогічних заходів.

Як зазначається в додатку 1 до рішення РНБО від 21 червня 2018 року, персональні санкції у вигляді блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та інших встановлених законом обмежувальних заходів, були накладені на депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим 6-го скликання Сергія Олександровича Вергеля 1976 р. н. та Сергія Анатолійовича Заяця 1973 р.н. безстроково.