Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

Адвокат Айдер Азаматов вважає, що посилення обвинувачення щодо його підзахисного Асана Ахтемова є помстою за те, що він змінив свідчення, дані ним раніше під тортурами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність».

«Вважаю, що це певна помста за те, що Асан змінив свої показання не на користь слідства, а на користь свого захисту», - повідомив кримський адвокат.

За його словами, Ахтемов також відмовився від давання нових свідчень після так званих слідчих заходів, посилаючись на свої права обвинуваченого.

Читайте також: «Суд» у Криму призначив матері Асана Ахтемова 10 тисяч рублів штрафу

Наразі до політв'язня не допускають лікаря, попри те, що той відчуває біль у ділянці грудної клітини і задихається ночами, зазначив адвокат.

Крім того, він повідомив, що в СІЗО чинять тиск на його підзахисного, не передаючи йому необхідні ліки.

«Дружина Асана стверджує, що передає ліки в повному обсязі, але, за словами ув'язненого, йому надходять тільки вітаміни», - уточнив адвокат.

Він ще раз підтвердив, що Ахтемов винним себе не визнає.

«Асан змінив свої показання і зараз відмовився від зізнавальних і вибитих фізичним шляхом показань. Він сказав, що йтиме до кінця, боротиметься за справедливість, боротиметься з незаконним переслідуванням», - резюмував адвокат після зустрічі з підопічним.

Читайте також: Обвинувачений ФСБ у «диверсії» Ахтемов виявився родичем першої заступниці глави МЗС

Раніше Асан Ахтемов відмовився від адвоката, призначеного йому ФСБ, і уклав договір із захисником за угодою Айдером Азаматовим.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова.

Після «адміністративного арешту» Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова випустили на свободу.

Читайте також: Незалежних адвокатів знову не допустили до братів Ахтемових у Криму

6 вересня Київський районний «суд» Сімферополя ухвалив постанову про взяття під варту Джелялова і двоюрідних братів Азіза та Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх обвинуватили за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня. Після відмови від своїх показань Асану Ахтемову було змінено обвинувачення з частини 1 статті 281 КК РФ (Диверсія) на частину 2 цієї ж статті (Диверсія, вчинена групою осіб). Крім того, проти Ахтемова було висунуто ще одне обвинувачення в частині 4 статті 222.1 КК (Незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб).