Політв'язню Яцкіну потрібне термінове лікування - загострилися хронічні хвороби

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що незаконно засуджений у Криму український політв'язень Іван Яцкін потребує термінового фахового медичного обстеження та лікування

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Фейсбуці.

"Іван Яцкін, незаконно засуджений підконтрольним країні-окупанту судом на Кримському півострові, потребує термінового фахового медичного обстеження та лікування. У нього загострилися хронічні хвороби ніг - запалення судин призвело до утворення трофічних виразок. Він постійно страждає від нестерпного головного болю", - написала Денісова.

Читайте також: «Серйозна судова помилка»: США закликають негайно звільнити Єсипенка

Адміністрація СІЗО №1 міста Сімферополя, де утримується Іван Яцкін, ігнорує його заяви про надання медичної допомоги.

"Бездіяльність адміністрації є грубим порушенням статей 2 і 3 Європейської конвенції з прав людини і статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями. ЄСПЛ неодноразово наголошував, що ненадання необхідної медичної допомоги є катуванням. Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити відповідні заходи та невідкладно надати в повному обсязі екстрену медичну допомогу Івану Яцкіну", - наголосила Денісова.

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на факти порушення прав та вжити всіх можливих заходів, аби припинити тортури стосовно українських громадян у місцях несвободи РФ.

Читайте також: Кримський адвокат написав скарги через участь Бекірова в суді з температурою

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Денісова заявила про критичний стан здоров'я українки Наталії Стаценко, яка незаконно утримується російською окупаційною адміністрацією у СІЗО №5 Донецька.