В окупованому Криму через мусульманське кладовище прокладають водогін

Фото

На місці мусульманського поховання у Кіровському районі окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов’язані з прокладанням водогону. Через ці роботи нищиться поховання.

Про це повідомляється на офіційному сайті МінТОТ.

“На місці мусульманського поховання у зниклому с. Унгут Кіровського району тимчасово окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов’язані з прокладанням водогону з північних районів Криму в Керч. Таку інформацію зафіксувало МінТОТ в ході здійснення моніторингу правового режиму тимчасово окупованої території", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ймовірно, що у ході підготовчих робіт до прокладення водогону на місці поховання проводяться «археологічні розкопки», при цьому мусульманські поховання окупаційна влада намагається представити як "древньоскіфські поховання".

Мусульманське поховання у зниклому с. Унгут / Фото: mtot.gov.ua

"Місцеві мешканці звернулися до органів окупаційної адміністрації з вимогою обійти кладовище під час спорудження водогону", - зазначили в МінТОТ.

МінТОТ заявляє про неприпустимість руйнування поховань, культових об’єктів, об’єктів історичної спадщини на тимчасово окупованій території України.

"Неспроможність держави-окупанта забезпечити базові потреби населення не може бути виправданням подібного варварства", - йдеться в заяві.

Читайте також: Викиди кримського "Титану": українські експерти сказали, як можна вплинути на Росію

Про розкопки, які проводяться в колишньому селі Унгут в окупованому Криму в Facebook повідомив в кінці серпня кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв. За його словами, спосіб поховання говорить про те, що на місці розкопок було старе мусульманське кладовище.