Під час обшуку у вагітної кримської татарки почалися передчасні пологи

У понеділок під час обшуку у вагітної дружини Ризи Омерова від пережитого стресу почалися передчасні пологи.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Під час обшуку в їхньому будинку у дружини Ризи Омерова від пережитого стресу почалися передчасні пологи на 7-му місяці вагітності. На даний момент її відвезли до пологового будинку", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці по дорозі у Ростов були зупинені працівниками ДПС сестра і батько Ризи Омерова - Фатма Ісмаїлова та Енвер Омеров. Нині Енвера Омерова затримано.

Фатма Ісмаїлова є дружиною Рустема Ісмаїлова, фігуранта у «справі Хізб ут-Тахрір» (сімферопольська група).

Читайте також: Російські силовики проходять чергові обшуки у кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці російські силовики провели «слідчі заходи» у м. Алушта - в Ельдара Кантемірова, у с.Строганівка Сімферопольського району - в Ескендера Сулейманова (рідний брат Руслана Сулейманова, затриманого 27 березня 2019 р.), у с.Кам'янка Сімферопольського району. Пізніше стало відомо, що обшуки провели і в місті Білогірськ у будинках Ризи Омерова і його батька Енвера Омерова. Крім того, обшуки провели в Алушті в будинку голови місцевої релігійної громади Ленура Халілова і в будинку Руслана Месутова у селі Малий Маяк.

Після обшуку російські силовики затримали і відвезли до відділу ФСБ Росії Ескендера Сулейманова. Затримано після обшуку й Айдера Джеппарова з селища Зуя Білогірського району.