Сенцов в колонії займається стройовою підготовкою і творчістю

Український режисер Олег Сенцов, якого заарештували п'ять років тому, під час останньої зустрічі зі своїми адвокатами в колонії не скаржився на самопочуття та умови ув'язнення.

Про це розповіла його адвокат Ольга Дінзе, яка відвідувала його у колонії в російському місті Лабитнангі на Ямалі на початку березня у коментарі DW.

"Половину дня усі в'язні займаються стройовою підготовкою - це вимога режиму. Олег марширує трохи менше за інших - йому дозволяють більше часу витрачати на прогулянки та заняття спортом через реабілітацію після голодування", - зазначила адвокат.

За її словами, після реабілітації Олег повернувся до творчості, працює над сценаріями.

"На жаль, адміністрація колонії не дозволяє йому користуватися медіапрогравачем, тому він не в змозі дивитись ті роботи, які йому присилають колеги", - розповіла Дінзе.

Вона додала, наступний візит адвокатів до ув'язненого українського режисера запланований на кінець травня.

Читайте також: П'ята річниця арешту Сенцова: у Києві пройдуть акції на підтримку режисера

Як повідомляв Укрінформ, українського кінорежисера, сценариста та письменника Олега Сенцов затримали в Криму в травні 2014 року. Його було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації в Лабитнангі.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.