Активісти Берліна виступають за звільнення політв'язнів

У суботу в Берліні відбулася нечисленна акція в підтримку ув'язнених Кремля, організована німецькою громадською організацією Gedenkbund (Союз пам'яті).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В одній лише Росії понад 70 українців незаконно знаходяться у політичному ув'язненні; це якесь божевілля», - кажуть організатори. Але і в багатьох інших країнах, включаючи також Білорусі, Туреччини, Бразилії, Китаї, Венесуелі, Ірані, Саудівській Аравії та інших, свобода висловлення думок перебуває під загрозою. Тим важливіше бути солідарними й рішучими, мирно відстоювати право на свободу висловлення думок, кажуть німецькі активісти.

У 21 столітті політичне насильство й погрози незгодних з політикою влади залишається широко використовуватись практикою у багатьох країнах, включаючи деякі європейські. Людей кидають до в'язниці під надуманими приводами й за підставним «доказам». За словами організаторів, своєю акцією вони хотіли показати, що ніхто не забутий, ніхто не має бути кинутий у біді, що свобода – найвища цінність.

Читайте також: Amnesty International закликає пам'ятати про порушення прав людини в окупованому Криму

Учасники акції закликають усіх надати практичну підтримку політичних ув'язнених в будь-якій формі: проявити солідарність з цими людьми і їх рідними, надати фінансову допомогу, надсилати листи в'язням і організовувати інформаційні кампанії, щоб ці люди не були забуті.

Акція приурочена до Міжнародного дня політв'язнів, який відзначається 18 березня.