Гройсман переконаний, що Крим знову буде українським курортом

Фото

Нині окупований Крим, який РФ після анексії перетворила на мілітарну базу, знову буде прекрасним українським курортом.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час V Міжнародного форуму "Окупований Крим: 5 років опору" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо точно, що український Крим буде прекрасним українським гостинним курортом і перлиною нашої великої української держави... Ми пам'ятаємо і думаємо, як наблизити той день, коли зможемо відзначати дату звільнення Криму від російських окупантів. Я думаю, що ми цього досягнемо, я переконаний у цьому", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що Крим до анексії був прекрасним українським курортом з тимчасовим розміщенням флоту РФ, який мав передислокуватись до Росії. "А сьогодні це мілітарна база, яка становить загрозу не тільки для України, а й для всього демократичного світу. Тому сьогодні, можливо, ще більше, ніж п’ять років тому, весь демократичний світ має бути об'єднаний для того, щоб змусити агресора відмовитись від своїх планів, повернутись у цивілізоване річище", - сказав глава уряду

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час V Міжнародного форуму "Окупований Крим: 5 років опору" у Києві/ Фото Владислава Мусієнка

За його словами, п'ять років російської агресії пройшли у людських стражданнях, і Україна має продовжувати боротьбу за відновлення територіальної цілісності та визволення всіх політв'язнів.

Читайте також: V Міжнародний форум «Окупований Крим: 5 років опору»

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву окупації Криму. Цього дня у 2014 році біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим відбувся багатотисячний мітинг кримськотатарських активістів на підтримку територіальної цілісності України.

Російська влада окупованого півострова й дотепер не припиняє репресії проти проукраїнських і кримськотатарських активістів: нині відомо про 17 зниклих безвісти, 12 загиблих, 39 політв’язнів, 10 із яких уже засуджено. Також у Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської" організації.