Крим створює враження концтабору – консул України в Анталії

Нинішнє життя на Кримському півострові, який Росія після анексії перетворила на мілітаризовану зону, схоже на концтабір.

Про це, виступаючи після перегляду фільму «Бранці Кремля» в Анталії сказав консул України В’ячеслав Хоменко, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні півострів перетворився на закриту мілітаризовану зону: величезна кількість озброєних військових, високоточної техніки, морських кораблів, а також всеохопний контроль всіх сфер життя населення на півострові – створює гнітюче враження концтабору», - сказав дипломат.

Він також наголосив на репресіях, які проводить Москва проти кримських татар у Криму через їхнє небажання приймати анексію півострова.

Читайте також: В Анталії мітингували проти незаконної окупації Криму

«Активна позиція кримських татар у Криму призвела до чергових масових репресій з боку окупаційної влади. Багато хто порівнює ці події з подіями 1944 року. І на це є підстави: масові арешти, конфіскація майна, переселення, переслідування, знущання, - все це супроводжує так зване «щасливе життя» на півострові зараз», - констатував Хоменко.

Він зазначив: «Незважаючи на всі труднощі, ми не відступимо. Спільними зусиллями намагатимемося вплинути на агресора та повернути окуповані території. Щиро переконаний, що нам це вдасться, разом ми подолаємо кризу».

Як відомо, сьогодні в Анталії відбулася низка заходів, присвячених незаконній окупації Криму Росією. Зокрема мітинг у центральній частині міста, відкриття виставки «Загублене дитинство», показ фільму «Бранці Кремля», відкрита дискусія після перегляду стрічки.