Росія в ООН заявила про "свій Крим назавжди"

Попри міжнародний тиск та визнання світом Криму, як окупованої Росією території, представники Москви проголошують з найвищої трибуни в ООН, що вони "назавжди" закріпили свій суверенітет за півостровом.

З відповідною заявою виступив у середу під час засідання Генеральної асамблеї ООН постпред Росії при Організації Василь Небензя, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Про Крим я сьогодні навіть говорити не буду. Крим – це Росія. Це питання закрите назавжди самими кримчанами", - заявив представник РФ.

Він вкотре повторив тези російської пропаганди про "легітимного" президента Януковича, про те, що українських націоналістів, які, начебто, "цитують Гітлера" на мітингах. За його словами, в Україні відбувається "громадянська війна", а не збройне втручання з боку Росії.

Крім того, Небензя назвав "міфічною" російську окупацію Донецької і Луганської областей, а також виступив за необхідність підтримати в Україні Віктора Медведчука, який перебуває у близьких зв'язках із Путіним.

Представник Росії до того ж пожалівся, що Україна закрила доступ для спостерігачів з Росії на майбутніх виборах та звинуватив українську владу у прозахідному курсі.

Читайте також: П’ять років тому розпочалася російська агресія в Криму

"Для нас конфлікт в Україні – це біль, для західних стратегів – це нескінченна радість. Тому що в вашому розумінні (Заходу – ред.), чим гірше Росії, тим краще", - цинічно заявив Небензя.

Нагадаємо, з початку відкритої збройної агресії РФ проти України в 2014 році, США, Євросоюз, а також цілий ряд західних країн запровадили санкції проти Росії через її агресію в Україні. При цьому, на Заході наголошують, що санкції зберігатимуться до того, поки РФ не виконає Мінських домовленостей та не поверне Крим Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Генасамблея ООН ухвалила Резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів", у якій Росія називається "державою-окупантом" і міститься заклик до Москви "вивести свої війська з Криму і невідкладно завершити тимчасову окупацію української території".