Бабін розповів, як можна витягти українських моряків із полону РФ

Україні необхідно міркувати про обмін наших військовополонених.

Про це під час телефонного включення у ході проведення круглого столу в Укрінформі  заявив  постійний представник Президента в Криму Борис Бабін.

“Є конфлікт, є захоплення військовослужбовців, є військовополонені. Що ми маємо робити з нашими військовополоненими? Як і з іншими військовополоненими: в першу чергу, вимагати забезпечення мінімального набору прав, які їм гарантує міжнародний правопорядок, а друге — як і з іншими військовополоненими: міркувати про їх обмін. Як ми маємо міркувати про їх обмін? Декількома шляхами. Перший — посилення тиску на нашого супротивника, друге — наявність обмінного фонду. Тобто, перше — примусити до бажання обміну, друге — здійснити сам обмін, тобто знайти того, кого ми будемо міняти на наших військовополонених”, - сказав Бабін.

Він наголосив, що у цій ситуації також потрібно пам'ятати про родини полонених і механізми підтримки цих родин.

Читайте також: Трьох поранених українських моряків перевели з лікарні до СІЗО в Сімферополі

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь через Керченську протоку. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі  та 24 моряків.