Лавров запевняє, що Сенцов під постійним контролем лікарів

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що український режисер Олег Сенцов, який голодує більш як 100 днів у російській в'язниці, перебуває під постійним контролем лікарів.

З таким твердженням він виступив після переговорів з німецьким колегою Хайко Маасом і на прес-конференції в Берліні в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До питання про Сенцова... ми неодноразово публічно інформували громадськість, у тому числі про стан його здоров'я. Він перебуває під постійним контролем лікарів", - заявив Лавров.

Він сказав, що це питання стосується суто гуманітарної сфери, що є "законодавчі процедури в РФ, які в даному випадку застосовні".

Всі "ті, хто турбується про його долю, про це обізнані", - запевнив Лавров, нагадавши, що мова про це йшла, зокрема, на нещодавній зустрічі в Мезебергу між президентом Путіним і канцлером Меркель.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у РФ до 20 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

10 вересня сестра режисера Наталія Каплан повідомила, що Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Читайте також: Лавров і Маас обговорили виконання Мінських угод

З вимогою негайно звільнити Сенцова виступили багаточисельні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Найбільша фракція в Європейському парламенті - Європейська народна партія - висунула Сенцова на премію імені Сахарова.