Прокуратура встановила вже 900 "самооборонців" Криму

Цього року 74 представникам незаконного збройного формування "Самооборона Крыма", яке яке з 2014 року сприяє Росії в окупації українського півострова Крим, повідомлено про підозри та оголошено їх у розшук. 

Про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"У 2018 році, за результатами зібраних доказів, 64 представникам незаконно створеного збройного формування "Самооборона Крыма", яке з 2014 року сприяє державі-агресору у проведенні окупації частини території України - півострова Крим, повідомлено про підозри за ст. 260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) України та оголошено їх у розшук", - повідомив Луценко.

Читайте також: Луценко внесе подання на депутата, причетного до знищення частини ВПК

Серед них, за даними генпрокурора, - вісім осіб, які створили, фінансували та координували діяльність НЗФ; 15 осіб, які керували так званими ротами НЗФ "Самооборона Крыма"; 41 особа, яка входила до збройного формування.

"На даний час прокуратурою АРК та ГУ Нацполіції в АРК та м. Севастополь встановлені повні анкетні дані 900 осіб, які входили до складу незаконно створеного збройного формування "Самооборона Крыма". Окрім того, збираються докази щодо участі представників вказаного формування у захопленні підприємств, установ, організацій, нападах на громадян, які підтримують проукраїнську позицію, та їх викрадення, а також скоєння інших кримінальних правопорушень", - додав Луценко.