Прокуратура завершила слідство у справі капітана “Норда”

Прокуратура АР Крим завершила слідство у справі відносно капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, якого підозрюють у незаконному рибному промислі та порушенні в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Про це інформує прес-служба відомства. 

"У середу, 29 серпня 2018 року, капітану судна СЧС "Норд" повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою його у вчиненні незаконним зайняттям рибним промислом та порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що капітан судна "Норд" порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї шляхом виходу судна з закритого морського порту "Керч" у Криму.

Окрім того, не маючи дійсних дозвільних документів на проведення промислового вилову водних біоресурсів, громадянин України за допомогою вказаного судна здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі, додали в прокуратурі.

Після ознайомлення підозрюваного та його захисників з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Читайте також: Суд закрив справу щодо моряків судна "Норд"

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором Російської Федерації. 30 березня суд заарештував судно "Норд".

6 квітня Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна “Норд” Володимира Горбенка з можливістю внесення застави в розмірі 35 тисяч 240 гривень.

Того ж дня квітня за Горбенка внесли заставу. Він вийшов із СІЗО 10 квітня після того, як гроші надійшли на казначейський рахунок.