В ООН розглядають ситуацію із катуваннями в окупованому Криму

Політв’язні

У середу, 25 липня, Комітет ООН проти катувань взявся за розгляд ситуації у РФ - представникам Росії доведеться також відповідати і на питання, пов'язані із катуваннями у Криму.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Українські правозахисники подали до комітету ООН проти тортур доповідь про застосування РФ катувань у Криму за 2014-2018 рік. У доповіді зібрані різні факти застосування катувань, які зафіксовані правозахисниками за період окупації Криму", - йдеться у повідомленні КПГ.

Зокрема, правозахисні організації надали інформацію про жорстокі катування, які застосовувалися щодо політв'язнів Кремля Кольченка та Сенцова, щодо "українських диверсантів", активістів Євромайдану.

Читайте також: У Криму за півроку нарахували 66 незаконних обшуків і 98 арештів

У доповіді також зібрані факти про насильницькі зникнення кримчан, катування задля схиляння до співпраці зі спецслужбами, факти нелюдського поводження з ув'язненими в сімферопольському СІЗО.

Розгляд ситуації із застосовуваними Росією катувань продовжиться 26 липня. Доповідь, авторами якої є Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ, Регіональний центр прав людини та Медійна ініціатива за права людини, розміщена на сайті ООН.