Москалькова стверджує, що стан Сенцова задовільний

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова стверджує, що стан українського режисера Олега Сенцова в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"У мене відбулася зустріч із Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я в цілому задовільний, але все одно залишається занепокоєння за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги", - сказала Москалькова.

Як повідомляв Укрінформ, омбудсмена Людмилу Денісову досі не пустили в колонію в російському Лабитнангі, де утримується незаконно ув’язнений український режисер Олег Сенцов.

"З 9-ої ранку я біля виправної колонії номер 8, намагаюся зустрітися з Олегом Сенцовим. Уповноважений РФ Тетяна Москалькова з'явилася тут півгодини назад. Кортеж проїхав повз мене, хоча вона прекрасно мене бачила", - написала Денисова.

Денісова прибула в четвер в колонію "Білий ведмідь" в російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова. 

Прес-секретар уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов заявив, що Денісову не пустять в колонію до Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без погодження.

Читайте також: Денісова: Мені постійно пропонують зачекати, а Москалькова в колонії робить селфі

Денісова з 15 червня знаходиться в Росії, але їй постійно відмовляють в зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.