У Софії Київській долучилися до флешмобу "FreeSentsov"

Працівники заповідника "Софія Київська" вимагають звільнити заручника Кремля Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримує путінський режим. 

Повідомлення про це розміщене на сторінці заповідника у Facebook

"Колектив Національного заповідника "Софія Київська" долучився до акції на підтримку українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова та всіх політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ", - ідеться в повідомленні.

Також на сторінці оприлюднене фото колективу на чолі з генеральним директором заповідника Нелею Куковальською. Працівники "Софії Київської" на тлі легендарної дзвіниці Софійського собору виклали напис #FREESENTSOV - Свободу Сенцову.

Читайте також: Посольство України просить ФСБ РФ дати можливість Денісовій відвідати політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Організатори глобальної кампанії #SaveOlegSentsov запустили акцію із закликом до ПАРЄ, літня сесія якої проходитиме у Страсбурзі 25-29 червня, провести термінові дебати щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до українського заручника.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.