У Кремлі відмовилися відповідати, чому до Сенцова не пускають омбудсмена

У Кремлі заявили, що незаконно засуджений у Росії режисер Олег Сенцов не є «утримуваною особою», і відмовилися відповідати, чому до нього не пускають Уповноваженого ВР з прав людини. 

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, інформує УНІАН

«Я не зможу вам відповісти на це запитання (чому Денисову не пускають до Сенцова - ред.). Цю тему веде моя колега Москалькова (російський омбудсмен Тетяна Москалькова - ред.), вона знаходиться у контакті з українськими візаві із цього приводу. Ми сподіваємося отримати детальну інформацію, й пізніше я зможу вас поінформувати», - сказав він.

«Щодо Сенцова, у будь-якому випадку - його, звичайно, не можна вважати утримуваною особою, тому що він засуджений, причому за досить важкою статтею», - додав Пєсков.

Як повідомляв Укрінформ, Денисову 15 червня не пустили у колонію, де утримується український політв'язень Сенцов у російському Лабитнангі.

Читайте також: Денісова має дані, що стан Сенцова – критичний

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денисовій відвідати Сенцова після 22 червня. В той же час вона заявила, що настоюватиме на відвідуванні режисера найближчими днями.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії й України розраховують відвідати по 34 в'язнів на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якого було досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, що знаходяться в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів у Росії.

13 червня Денисова відбула в Росію для відвідування українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова було засуджено у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

За даним МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".