Путін поки не думає про обмін Сенцова на Вишинського

Політв’язні

Президент РФ Володимир Путін поки не думає про обмін українського режисера Олега Сенцова на затриманого в Україні журналіста Кирила Вишинського.

Про це він заявив під час "Прямої лінії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми поки що про це (можливості обміну Сенцова на Вишинського - ред.) не думали. Думали про інше… Ми повинні добитися звільнення журналіста (Вишинського - ред.). У тому числі під тиском міжнародних організацій, від яких Україна залежить", - сказав Путін.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ. Світова спільнота активно виступає на підтримку Сенцова, особливо напередодні ЧС-2018, який пройде в Росії.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: Не під зовнішнім тиском – Путін "з'їхав" з питання про амністію

Як повідомлялося, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації, і здійснили слідчі дії в офісі "РІА Новості Україна" в Києві.

Керівник "РІА Новості Україна" Вишинський був затриманий 15 травня. Того ж дня йому було оголошено про підозру в державній зраді. Вже 17 травня Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці.