У Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху

У Красногвардійському, Нижньогірському, Первомайському та Совєтському районах анексованого Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху.

Про це йдеться в розпорядженні російського «глави Криму» Сергія Аксьонова, опублікованому на порталі російського уряду, повідомляє «Крим.Реалії».

«Запровадити з 2 червня 2018 року для органів управління та сил територіальної підсистеми Криму єдиної державної системи попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій на території Криму режим функціонування «надзвичайна ситуація». Встановити для органів управління та сил ТСНС регіональний рівень реагування», – йдеться в документі.

Згідно з розпорядженням, адміністраціям Красногвардійського, Нижньогірського, Совєтського, Первомайського районів необхідно забезпечити виконання всіх заходів, які прийме комісія з ліквідації НС при російському уряді Криму.

Крім того, повідомляється, що Мінсільгоспу півострова до 30 червня 2018 року необхідно підготувати і направити до профільного російського міністерства документи для компенсації шкоди кримським аграріям.

Читайте також: На Львівщині через негоду без світла залишилися понад 60 населених пунктів

Раніше «Мінсільгосп Криму» повідомляв, що кримські аграрії зберуть врожай зерна в два рази менше торішнього – всього 800 тисяч тонн – через погану погоду.

Наприкінці травня Аксьонов повідомив, що збитки, які понесли кримські аграрії від весняної посухи, становить більше одного мільярда рублів.