Кримському журналістові Семені сьогодні виповнюється 68 років

Кримському журналістові Миколі Семені, який отримав за свої статті термін за «заклики до порушення територіальної цілісності Росії», у понеділок виповнюється 68 років. 

Окрім святкування дня народження в колі друзів цього дня іменинник вимушений відвідати "кримінально-виконавчу інспекцію" окупаційної влади, повідомляє "Крим.Реалії".

"Відмітити свій день народження він має намір у колі друзів. Також у свій день народження Семена змушений відвідати російську кримінально-виконавчу інспекцію у зв'язку з тим, що кожен другий понеділок місяця у нього є припис відзначатися у відповідних структурах через відбуття покарання", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії звільнити Сущенка і Семену

Журналіст і автор "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" Микола Семена, звинувачений у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, у вересні 2017 року  отримав покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки. Сімферопольський "суд" також заборонив Семені протягом трьох років займатися публічною діяльністю. У грудні 2017 року так званий Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені у частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і ряд міжнародних організацій засудили винесений журналістові вирок. У грудні 2017 року Семена було удостоєно премії імені Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок», що присуджується «сучасним публіцистам, які стоять на стороні правди».