Сенцова могли етапувати для обміну або перевезти в іншу колонію - Полозов

Російський адвокат Микола Полозов не виключає можливості обміну ув'язненими між Росією і Україною або тиску на українського режисера, кримчанина Олега Сенцова з боку російської влади.

Про це він розповів Крим.Реалії, коментуючи ситуацію з Сенцовим, якого, за повідомленням сестри Наталії Каплан, не має на місці останнього ув'язнення в колонії російського міста Лабитнанги.

«Є два варіанти цих подій. Перший: стосовно Сенцова прийняте якесь політичне рішення і його, наприклад, збираються обміняти - це позитивний результат. І негативний варіант - його переводять в іншу російську колонію. Етап завжди виснажливий для ув'язненого, в якихось моментах це можна назвати тортурами і це можна розцінити як тиск на Сенцова з боку російської влади», - зазначив Полозов.

Він не виключає також переведення ув'язненого в колонію, де є лікувальний заклад Федеральної виконавчої служби покарань (ФСИН) або помилки системи «ФСИН лист».

«У будь-якому разі, це тривожний факт і російські правозахисники мають бити тривогу, адресувати своє звернення до ФСИН. Українська влада повинна направити офіційні запити на адресу російської влади», - вважає адвокат.

Вдень 27 лютого стало відомо, що на лист на адресу Олега Сенцова за останнім відомим місцем перебування ув'язненого (колонія), відправник отримав відповідь про те, що «одержувача не тримають у цій установі».

Читайте також: Сенцова треба шукати в лікарні - правозахисниця

Українського режисера Олега Сенцова затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Він не визнав свою провину. Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова до списку політв'язнів.