Сенцова треба шукати в лікарні - правозахисниця

Ексклюзив

Після того, як у виправній колонії №8 в місті Лабитнангі на Ямалі заявили, що українського політв'язня Олега Сенцова у них немає, правозахисниця Тетяна Щур припустила, що він може бути в лікарні.

Про це Щур сказала кореспондентові Укрінформу.

«Думаю, Олега Сенцова зараз треба пошукати в лікарні. Чому? По аналогії з Кольченком. Після привітання з Новим роком від МЗС України Сашу спочатку відправили на 10 діб в ШИЗО, а потім - в лікарню на обстеження (тепер його вже повернули назад). Можливо, з Олегом сталося те саме. Але це - лише мої припущення. Необхідні запити від офіційних осіб, тому що ні родичам, ні адвокатам відомостей не нададуть. Але і я сама зараз писатиму листи через «ФСВП-лист» в тюремну лікарню ФСВП ЯНАО (Ямало-Ненецького автономного округу - ред.)», - сказала Щур.

Вона також уточнила, що «Сенцова могли відвезти і в цивільну лікарню, куди возили після прибуття».

У серпні 2015 року в Ростові-на-Дону українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму. Його звинувачують у створенні терористичної організації на території анексованого Криму.

Читайте також: Сенцова немає у колонії на Ямалі - ЗМІ

В середині жовтня Сенцова доставили в колонію на російському Ямалі.

25 лютого правозахисниця Яна Гончарова написала листа через електронну систему ФСВП, а 27 лютого їй надійшла відповідь, що «лист не може бути доставлений, оскільки одержувач не утримується в цій установі». Сестрі Олега Сенцова Наталії Каплан в черговій частині колонії відмовилися відповідати, чи перебуває у них Сенцов.

Як повідомлялося, 14 лютого Сенцов уперше зателефонував рідним за час перебування у виправній колонії в Лабитнангі на Ямалі.