Одиночні пікети в Криму: активіста змушували підписати зізнання

Відео

В окупованому Криму до активіста Айдера Ібрагімова прийшли з карного розшуку з пропозицією підписати документ про те, що він є організатором одиночних пікетів 14 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Вчора, 15 лютого 2018 року, співробітники карного розшуку прийшли до жителя смт Красногвардійське і вимагали підписати папір, в якому йдеться про те, що він є організатором масових одиночних пікетів 14 жовтня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

У відеокоментарі Ібрагімов, якого серед інших судили за одиночний пікет і присудили до адміністративного штрафу в 10 тис. руб., розповів, що в документі міститься твердження, що підписант був організатором масових акцій, і перераховуються статті російських законів, порушені при цьому.

Читайте також: "Український диверсант" Захтей оскаржить вирок

Ібрагімов папери не підписав. У них, за його словами, навіть не було вказано його ім'я - замість цього було залишено порожнє місце. Тому він вважає, що з подібними документами будуть приходити і до інших учасників пікетів в розрахунку на те, що хтось підпише - і тоді можна буде вписати потрібне ім'я.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня 2017 року в окупованому Росією Криму більше 100 осіб вийшли з поодинокими пікетами у відповідь на резонансні кримінальні справи в Бахчисараї, а також тортури Рената Параламова, бажаючи в такий спосіб висловити свою незгоду з їх затриманням і арештом. Пікетувальників судили і засудили до штрафів від 10 до 15 тис. руб. Жодна апеляція на рішення цих судів" не була задоволена.