Петицію із вимогою звільнити Сенцова передали до посольства РФ у Парижі

У посольство Російської Федерації в Парижі у понеділок передано петицію із вимогою негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Про початок збору підписів під петицією на підтримку Олега Сенцова французькі письменники, філософи і діячі культури оголосили ще наприкінці листопада 2017 року. І ось тепер остаточний варіант петиції, під якою стоять вже понад 3500 підписів не лише французьких діячів культури, передано російському керівництву (через посольство, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Ініціатор кампанії збору підписів, письменник та філософ Мішель Ельчанінофф передбачає, що перед чемпіонатом світу з футболу у Росії відкривається "вікно можливостей" для звільнення політв'язнів Кремлем. "Плюс наші надії пов'язані із візитом (президента Франції - ред.) Еммануеля Макрона до Росії, він має відбутися вже після президентських виборів. Я напевно знаю, що президент Макрон знає про нашу петицію", - вважає Ельчанінофф.

Читайте також: Дні українського кіно в Брюсселі завершила акція на підтримку Сенцова

Як повідомлялося, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав Сенцова винним у організації терористичного співтовариства і засудив до 20 років колонії суворого режиму. "Меморіал" визнав Сенцова політичним в'язнем.

Восени 2017 року Сенцова етапували з Якутії до селища Лабитнангі на Ямалі у ІК8. Наприкінці січня стало відомо, що український режисер нагороджений журналістським орденом "За мужність" імені Андрія Сахарова. Премію вручили його сестрі Наталії Каплан.