Чубаров: Ми вдячні всім кримським татарам, які зберігають єдність народу

Меджліс кримськотатарського народу вживає заходів для підтримки кримчан, які залишилися на території анексованого Росією півострова.

У забезпеченні необхідних ресурсів допомагає кримськотатарський народ. Про це сказав глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, пише "Крим.Реалії".

«Ми вдячні всім кримським татарам, що вони кожен по-своєму, в можливій для них формі, беруть участь у збереженні гідності і єдності кримськотатарського народу. Ми знаємо, як люди об'єднуються, щоб допомогти дітям, як вони сприяють адвокатам. Вже сьогодні кількість дітей, чиї татусі позбавлені волі, досягла сотні. З кожним днем потрібно все більше і більше адвокатів, необхідно знаходити ресурси для того, щоб забезпечувати відвідування місць, де судять кримських татар, а це вже не тільки в Криму, але і на території сусідньої Росії», – зазначив Чубаров.

Читайте також: Окупанти затримали 49 учасників пікетів проти переслідування кримських татар

Він додав, що допомога такого роду буде продовжена.

Після анексії Криму Росією на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів та представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконним і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».