Кримчанам по американські візи доведеться їхати у Київ

Жителі окупованого Криму для отримання американської візи повинні звертатися до посольства США в Києві.

Про це йдеться на сайті "Звернення за візою в США в Росії".

"Крим відноситься до консульського округу посольства США в Києві. Всі заявники, які постійно проживають в Криму і які звертаються за імміграційними візами і візами К (нареченої/нареченого), повинні звертатися за візами в Києві, незалежно від свого громадянства", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що консульські збори, сплачені в Україні, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві/консульствах США в Росії, а консульські збори, сплачені в Росії, відповідно, не можуть бути використані при зверненні за візою в посольстві США в Києві.

Крім того, консульські збори, сплачені через філії "Пошти Криму", прийматися не будуть.

Як повідомлялося, посольство США оголосило, що з 23 серпня припиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій РФ.

1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз в консульствах США в Росії буде припинена на невизначений термін.

Читайте також: Візовий скандал: Лавров обіцяє "не зганяти злість" на американцях

У дипмісії пояснили, що це пов'язано із заходами, вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ.

Росія 28 липня зажадала, щоб США на 1 вересня скоротили число працюючих в РФ дипломатів і технічних співробітників. Росія також заборонила посольству США користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

У МЗС РФ пов'язали рішення з новим законом про санкції проти Росії.

30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію повинні покинути 755 працівників американських дипмісій.