Окупанти випустили затриманого за пікет Сервера Караметова

У Криму 76-річного Сервера Караметова, заарештованого на 10 днів за одиночний пікет на підтримку одного з лідерів Кримських татар Ахтема Чийгоза, увечері 19 серпня вивезли з ІТТ Сімферополя на автовокзал.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

«Щойно повідомили з Криму: Сервер ага Караметова вивезли з ІТТ м.Сімферополя на автовокзал. Раніше співробітниками ІТТ було зазначено для родичів час звільнення Сервер ага - о 21.30. Схоже на те, що російські окупанти таким чином вирішили попередити його зустріч з сотнями кримських татар, які направляються зараз з різних регіонів Криму в Сімферополь до будівлі ІТТ на вулиці Павленка, 1», – написав Чубаров.

Читайте також: Чийгоз із СІЗО написав 76-річному пікетувальнику, затриманому в Криму

Пізніше він додав, що Караметова зустріли кримські татари, котрі вітають його із звільненням: "Щойно поговорили з Сервер ага Караметовим по телефону. Він наразі перебуває в оточенні десятків співвітчизників, які з'їхалися з усього Криму вітати народного героя".

Термін арешту Караметова закінчився увечері 19 серпня.

Нагадаємо, літній кримськотатарський активіст Сервер Караметов був затриманий 8 серпня в Сімферополі за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза. 9 серпня підконтрольний Кремлю Залізничний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, присудив йому 10 діб адміністративного арешту "за опір співробітникам поліції".