У Сімферополі разом із пікетниками затримали правозахисницю Лілю Гемеджі

В анексованому Криму російські силовики затримали разом із сімферопольськими пікетниками, які вийшли 14 серпня на одиночні пікети на підтримку арештованого Сервера Караметова, також правозахисницю Лілю Гемеджі.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповіла сама затримана.

«Мені зателефонував знайомий чоловік, якого намагалися затримати й відвезти до РВВС. Я виїхала до нього. Його вдалося «відбити», і він поїхав. Тут мене побачив дідусь, який попросив мене представляти його інтереси. Його не відпустили співробітники поліції. У результаті на дідуся склали протокол. Я поїхала з ним до центрального РВВС, виявилося, що я затримана разом із ним», – розповіла Гемеджі.

За її словами, російські силовики намагаються знайти якийсь «задум» у діях пікетників.

«Поки сидимо, чекаємо. Приїхав адвокат Джеміль Темиш, який представлятиме інтереси всіх затриманих. Поки силовики цікавляться такими питаннями: що був за пікет, які були вимоги й у зв'язку з чим були незадоволені. Намагалися все знімати на камеру. Намагалися спорудити все так, ніби був «задум, який складно зрозуміти». Все йде до цього», – додала вона.

Читайте також: Кримські окупанти схопили двох українців, які перебували "у розшуку"

Як повідомлялося, біля будівель підконтрольних Кремлю Верховного суду, парламенту й уряду Криму 14 серпня кілька кримськотатарських чоловіків поважного віку провели одиночні пікети на підтримку арештованого раніше літнього кримськотатарського активіста Сервера Караметова. Пізніше правоохоронці почали затримувати пікетувальників.