Представник президента в АРК прокоментувала події 13 липня

Ексклюзив

Представник Президента України в АРК Наталія Попович наполягає на тому, що українські активісти, які тиждень тому, 10 липня, розпочали пікет біля будівлі Представництва Президента України в Криму, організували захоплення Представництва і зламали вхідні двері будівлі.

Про це Наталія Попович повідомила в письмовому коментарі Укрінформу.

«13 липня 2017 року о 8.50 ранку (до початку робочого часу), групою агресивно налаштованих мітингувальників відбулось захоплення приміщення Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим (далі – Представництво) за адресою: м. Херсон, проспект Ушакова 42. Захоплення відбулося через парадний вхід Представництва, шляхом проникнення до фойє, із застосуванням фізичної сили до працівників Представництва, які намагалися пройти на робочі місця через парадний вхід. При цьому вхідні двері Представництва при проникненні були зламані, пошкоджений електромагнітний замок, що унеможливлює їх автоматичне закриття та здійснення автоматичного відкриття", - повідомила Попович.

За її словами, "правоохоронні органи одразу ж було повідомлено про вчинення мітингувальниками протиправних дій".

Від захоплення всього приміщення Представництва, вважає вона, "зловмисників зупинили закриті додаткові двері, які ведуть з фойє до сходів на третій поверх де, власне, і розташоване Представництво".

Читайте також: У Херсоні шукали бомбу у представництві Президента в АРК

Попович вважає, що метою громадських активістів є "блокування та перешкоджання нормальній роботі Представництва".

"За переліченими фактами Представництвом 13 липня п.р., на адресу прокуратури Херсонської області направлено заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 341 Кримінального Кодексу України, а саме «Захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій», - повідомила Попович, зазначивши, що "14 липня протиправні дії з боку мітингувальників щодо захоплення приміщень Представництва продовжилися.

За її словами, у зв’язку з протиправним захопленням приміщення фойє Представництва, яке призвело до блокування доступу частині співробітників до своїх робочих місць, особистий прийом громадян тимчасово припинено, і заплановані на 13-14 липня зустрічі було перенесено.

При цьому чиновниця зазначила, що "10, 11, 12 липня безперешкодно здійснювався особистий прийом громадян, на якому з порушених питань проконсультовано 20 осіб».

У той же час, організатор акції під стінами Представництва Дмитро Карп на своїй сторінці в Facebook розмістив ряд відеоматеріалів, які в подробицях розповідають про оголошену ними акцію, в тому числі "захоплення Представництва з метою блокування його роботи".

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня в Херсоні розпочалося пікетування Представництва Президента України в АРК з метою ініціювати відставку Наталії Попович, оскільки вона, за твердженням мітингувальників, "не виконує належним чином свої обов'язки з надання допомоги кримчанам у вирішенні їх проблем".