Siemens попередила, що не буде обслуговувати незаконно ввезені до Криму турбіни

Німецька компанія Siemens AG заявила, що не буде обслуговувати свої незаконно ввезені з Росії до Криму турбіни, якщо ці дані підтвердяться.

Як зазначено в повідомленні компанії, «Сіменс» ужив усіх можливих юридичних заходів, щоб не допустити такого завезення виробів фірми у підсанкційний Крим, і вживе належних оперативних заходів, щоб не допустити незаконного використання обладнання, а саме не буде надавати ніяких поставок чи послуг для монтажу, підтримки роботи і гарантійного обслуговування.

Компанія наголосила, що багато разів попереджала всіх клієнтів, що виконує всі експортні обмеження, і підтвердила, що якщо перенаправлення недавно закуплених турбін із Росії до Криму дійсно відбулося, це становитиме очевидне порушення контрактних домовленостей.

Читайте також: Росія попри санкції завезла до окупованого Криму турбіни Siemens - ЗМІ

Наразі компанія перевіряє повідомлення про доставку її турбін до Криму і створила робочу групу, яка має розслідувати обставини, і ця група вже ретельно працює, щоб встановити факти, мовиться в повідомленні.

Днями в соцмережах почали з’являтися повідомлення про доставку до Криму, до міста Севастополя, газових турбін для електростанцій, які фактична російська влада будує на окупованому українському півострові, і фотографій, із яких вочевидь випливає, що це турбіни виробництва компанії «Сіменс».