Обидва допитаних відмовилися обмовляти Чийгоза - Полозов

Обидва обвинувачених у справі "26 лютого" Ескендер Кантеміров і Ескендер Емірвалієв, яких окупаційний "суд" Криму, викликав на допит як "інших осіб", відмовилися свідчити проти Ахтема Чийгоза.

Про це, підбиваючи підсумки сегоднішнього 86-го судового дня у справі Ахтема Чийгоза, написав у Фейсбуці адвокат Микола Полозов. 

"Під час допиту Ескендер Кантеміров повідомив, що з Ахтемом Чийгозом до порушення кримінальної справи не був знайомий і познайомився з ним тільки у суді у справі "26 лютого", яка до відокремлення в окреме провадження за ч.2 ст. 212 щодо ряду обвинувачених, розглядалася разом із справою Ахтема Чийгоза. Кантеміров брав участь у мітингу 26.02.14, цього дня Ахтема Чийгоза не бачив. Жодних наказів і команд ні від нього, ні від інших осіб не отримував і не чув. Усі дії він сам та інші мітингуючі здійснювали спонтанно, діючи на власний розсуд. На запитання захисту, чи чинився на нього тиск в ході попереднього слідства, Ескендер Кантеміров повідомив, що слідчий чинив на нього тиск, вимагаючи, щоб він свідчив проти Ахтема Чийгоза, проте він відмовився це робити", - написав Полозов.

Другий допитаний, Ескендер Емірвалієв, за словами адвоката, теж показав, що з Ахтемом Чийгозом не був знайомий і дізнався про нього тільки під час попереднього слідства і судового розгляду.

"Ескендер Емірвалієв 26 лютого 2014 року був в місці проведення мітингу. Там він не отримував жодних наказів і команд ні від Чийгоза, ні від інших осіб... З приводу його участі в попередньому слідстві зазначив, що в ході допиту слідчий ставив запитання таким чином, щоб підвести відповіді Емірвалієва до свідчень проти Ахтема Чийгоза. Так само як і Кантеміров, Емірвалієв не став лжесвідчити і обмовлювати Чийгоза", - повідомив Полозов.

Він також додав, що після завершення допиту "інших осіб" суд задовольнив клопотання прокурора про долучення вироків відносно раніше допитаних як "інших осіб" Юнусова і Небієва.

Перед завершенням сьогоднішнього засідання головуючий у суді оголосив графік судових засідань на березень, наступне засідання відбудеться 6 березня, а всього ще в цьому місяці їх планується тринадцять (6, 9, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 числа).