Полозов поскаржився російському омбудсмену на «кримське ФСБ»

Адвокат Микола Полозов направив скаргу в так званий Київський райсуд Сімферополя на незаконні дії слідчого ФСБ, а також заяву з того ж приводу російському омбудсмену Тетяні Москальковій.

Про це адвокат повідомив в Twitter.

"Сьогодні мною були направлені скарга до Київського районного суду на незаконні дії слідчого ФСБ і заява омбудсмену Москальковій", - пише Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, в середу, 25 січня, шість співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Раніше сам Полозов неодноразово попереджав, що його можуть насильно доправити на допит у ФСБ з метою виключення із справи Умерова як захисника. Адвокат кваліфікував своє затримання в Криму як викрадання і заявляв, що має намір оскаржити дії ФСБ в суді.

У п'ятницю в Москві Полозов відвідав російську Федеральну палату адвокатів і Адвокатську палату Москви, де подав відповідні заяви за фактом незаконних дій органів ФСБ відносно нього. Сьогодні Полозова оповістили про дату апеляції на рішення «Київського райсуду Сімферополя», що дозволив його допитати.