СБУ оскаржить рішення суду про заставу для кримських дезертирів

Голова СБУ Василь Грицак вважає неправильним рішення миколаївського райсуду про можливе внесення застави за дезертирів з української армії, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" у Криму.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дезертири, які перейшли на бік окупанта, і тому нас обурює можливість внесення за них застав", - сказав Грицак.

Він повідомив, що Служба безпеки буде оскаржувати це рішення. Грицак нагадав, що розмір застави за одного 250 тисяч, за іншого - 350 тисяч гривень. "Це ціна державної зради", - додав глава СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Центральний районний суд міста Миколаєва 22 листопада обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою з правом внесення застави двом колишнім українським військовим, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон. Обох колишніх українських військовослужбовців звинувачують за статтею "дезертирство".

Раніше СБУ заявила про затримання на адміністративному кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Водночас у Міноборони Росії заявили, що 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.