Швейцарія додала в санкційний список "депутатів" Держдуми з Криму

Швейцарія розширила список осіб, які не зможуть обходити санкції Сполучених Штатів та Євросоюзу, введені через агресію Росії в Україні.

До списку додані прізвища шести осіб, котрі нещодавно були обрані депутатами Держдуми РФ в анексованому Криму та Севастополі, йдеться в повідомленні Державного секретаріату з економічних справ Швейцарії.

"17 листопада 2016 року федеральний Департамент з економічних питань, освіти і досліджень (EAER) змінив список осіб, що додається до указу про заходи щодо запобігання обходу міжнародних санкцій, пов’язаних із ситуацією в Україні", - йдеться в повідомленні.

Заходи набули чинності з моменту опублікування документа.

Раніше ЄС додав до переліку осіб і компаній, щодо яких діють санкції у зв'язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, шість "депутатів" Держдуми РФ, обраних в окупованому Криму.

Слідом за Євросоюзом міністерство фінансів США розширило список індивідуальних санкцій, пов'язаних з окупацією РФ українського Криму, також додавши до нього шість осіб, які отримали мандати депутатів Держдуми РФ на території півострова.