У СБУ порахували збитки Фонду держмайна після анексії Криму

Співробітники Головного управління СБУ в АР Крим задокументували факти захоплення Росією на окупованому півострові Крим власності Фонду державного майна України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що представники російської окупаційної влади незаконно привласнили майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, матеріальні цінності Регіонального відділення Фонду державного майна України в АР Крим та місті Севастополі. Внаслідок протиправного захоплення майна українській державі завдано збитків на більше ніж два мільярди гривень", - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, майно ФДМУ привласнило незаконно створене на території півострова так зване "міністерство майнових та земельних відносин Республіки Крим РФ". СБУ продовжує документувати факти відчуження Росією у АР Крим майна інших українських міністерств та відомств.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 341 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство, додали в СБУ.

Там також наголосили, що за результатами судового розгляду для компенсації збитків, завданих незаконними російськими установами, уповноваженим органом буде ініційований позов до міжнародних судових інстанцій.